Iver Wick Karlsen, kaptein for turneringen, i kamp mot spiller fra Färjestad

Stavanger Hockey U11 deltok forrige helg med to lag i Nordic Youth Trophy. Arrangementet var i regi av Färjestad Hockeyallianse og var fordelt på fem spillesteder. Vi fikk tildelt Säffle og Åmål, som henholdsvis skulle arrangere B og C-sluttspill. Gruppespillet bestod av 5 innbyrdes kamper, der en etterpå ble rangert for deltakelse i sluttspillet. Beste toer kom i A-sluttspillet. Trer nummer to og tre kom i B-sluttspillet o.s.v.

Dag1

Lasse Willumsen i kamp med Färjestadspiller. Christopher Kaland og Magnus Vaule Dalene i bakrunnen.

Svart skulle ut i Vestlandsderby mot Bergen allerede i første kamp. Normalt har vi hatt godt grep på BIK, men denne kampen ble veldig jevn. Noe høye skuldre førte til lite finspill, og det var Bergen som først scoret. 0-1 ble hentet opp til 4-1 før BIK reduserte til 4-2 mot slutten.

Siste kamp for dagen var mot Åmål. Disse hadde tidligere på dagen slått Arvika 5-4, og vi var litt nervøse også før denne kampen. Det skulle vise seg å bli en parademarsj. Åmål ble feid av banen med 14-1 i siffre. Det skal riktignok legges til at Åmål er en liten klubb, og laget bestod av en mix 05-06-spillere.

To seiere på to kamper altså. En start over all forventning for ledere og spillere. God stemning i garderoben og på tribunen.

Dag2
Nytt svensk lag på spilleplanen. Nå var det taperen av oppgjøret fra gårsdagen, Arvika, som stod for tur. Kanskje foregikk det en liten undervurdering her, for starten på kampen var noe treg. Ledelsen etter første periode var alikevel 3-0 uten at vi hadde imponert med storspill. I andre periode bedret spillet seg noe, og vi puttet på til 7-0 som sluttresultat.

Christopher Kaland forserer...

Christopher Kaland forserer…

Neste lag ut var Färjestad. Storlaget like utenfor Karlstad har seniorlag i SHL og har alltid vært ett fryktet navn blandt norske hockeyspillere. Disse hadde tidligere på dagen imponert, og vi gikk ut med håp om å kapre poeng. Färjestad fikk tidlig en oppskriftsmessig 1-0 ledelse, men vi greide å komme tilbake og opp i ledelsen 1-2 etter knallhard kjemping. Etter dette kom 2 relativt raske og noe enkle Färjestadscoringer. De ledet 3-2 til det gjenstod knappe 2 minutter av kampen. Vi utligner til 3-3 på heldig vis. Deretter rir vi av presset og kampen ender 3-3. Fremdeles ubeseiret!

Dagens site kamp var mot Haninge Anchors, som tidligere i turneringen hadde overbevist med kalasseiere. Kun ett baklengsmål på 4 kamper sier sitt. Vi fikk også en oppvisning i hockey, og ble feid av banen med 0-8 i sekken. Applaus til Haninge for storspill. Dette førte da til av Hvit ble ranket som beste treer i turneringen, passert av Färjestad på målforskjell, og skulle dermed ut i B-sluttspill på søndag.

Dag3, sluttspill
Da ble det ut å flytte på seg, riktignok bare 10km. Kvartfinalemotstanderen var FOC Farsta. Disse hadde varierende resultater å vise til, så vi så et håp om avansement til semifinalespill og garanti om ytterligere to kamper. Kampen gikk ikke som vi håpet, og det ble litt stang ut. Første periode endte 0-3 og andre endte 1-1. Dermed ble det exit og 4-1 tap. Hederlig resultat for vårt første møte med svensk (og norsk) motstand. Vi gleder oss allerede til neste år. Nå skal vi bare opp til Munkfors (1t45min) for å se Svart vinne D-sluttspillet og så en skarve busstur på 14t før skolebenken venter hjemme i Stavanger…

Christopher Kaland før kjmpet pucken på mål.