Dag 2, Storhamar Dragons Big-Ice U11

Lynx_Logo-537x400

Dag 2 startet med Stavanger Hvit – Strohamar Gul kl 1030. Det virket som om vi var klare til kamp, men sjansene vi produserte ble ikke omsatt… SIL derimot greide å score 1 før pause. Alt i alt et ok resultat tatt i betraktning spillets gang. Hvit er fullt på høyden, men spiller litt lite pasninger. 2. periode blir ikke like bra, og SIL får putte på ytterligere 3 scoringer. Noe som fører til at hvit går på sitt 2. 4-0 tap på to kamper. Vi mangler litt på samspillet. Satser på at det løsner i neste kamp.

Så var det Svart sin tur mot Storhamar Blå. Det blir tidlig klart at denne kampen ikke skulle tapes. Svart går ut i høyt tempo og presser SIL i mesteparten av kampen. Vi tar ledelsen 1-0 på fine kombinasjoner mellom våre løpere. SIL kontrer inn en utligning før vi igjen kombinerer inn 2-1. På nytt blir det utlikning på kontring. Men igjen tar vi ledelsen 3-2. I siste bytt greier SIL å fastsette sluttresultatet til 3-3, noe som ikke er et resultat som gjenspeiler puckinnehav og spillets gang.

Hvit sin andre kamp var mot Grüner Hvit. Grüner viser seg å være et bra lag med et par spillere av ekstra god kvalitet. Det skulle vise seg å være disse spillerne det mye skulle dreie seg om. Grüner starter best og går tidlig opp i en komfortabel 3-0 ledelse. Etter hvert greier Hvit å få hull på byllen og reduserer til 3-1. Så greier Grüner igjen å øke til 5-1 før Hvit begynner opphentingen mot slutten. Vi reduserer til 5-2 og så 5-3 før Grüner øker til 6-3. Hvit reduserer ytterligere en gang før Grüner øker to ganger til 8-4 som også blir sluttresultatet. I en kamp der begge rekkene er gode og samarbeidet ser ut til å komme i gang, må vi si oss rimelig bra fornøyd. Foruten 1 spiller som puttet 6 mål for Grüner var kampen ganske jevnspilt.

«1min for charging. Kunne fort blitt 1+5 for takling bakfra eller boarding…»

Sorts andre kamp var mot Grüner Sort. På papiret og i praksis skulle dette vise seg å være en jevn kamp… Kampen bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene. Etter 20 minutter stod det 1-0 i favør Grüner, og kampen var helt åpen. I løpet av de siste ti minuttene går derimot Sort på 2 1-minuttere der Grüner scorer på 2. Luften går litt ut av ballongen og da Grüner scorer ett til på slutten ebber det hele ut til 4-0 i favør Grüner. Vi føler vi får lite ut av de sjansene vi produserer, men innsatsen var høyere en utbyttet. Vi blir litt ukonsentrert i avslutningene og blir litt unøyaktige. Spillet skulle kanskje tilsi at scoringene burde kommet, men her tror jeg vi snakker om den berømte ketchupflaska. Vi mangler det siste lille før det løsner.

Kvelden avsluttes med Stavanger Hvit – Skien. På forhånd viste vi at Skien var et bra lag, men vi var fast bestemt på at vi hadde en god mulighet til å greie seier. Hvit gikk ut med god fart og intensitet og produserte en 100% sjanse allerede etter 7 sekunder. En god keeper avverget og det ble ingen scoring. Det skulle derimot ikke ta lang tid før 1-0 var et faktum. Hvit viste god vilje til å sette fart inn i sonen rundt press-leddet. Vi kom rundt på kant ved flere anledninger, og endelig løsnet det etter litt klabb og babb inne i feltet. En retur detter ned og pirkes over mål. Ikke lenge etter øker vi til 2-0 der hele angrepsrekken er involvert. Vi har en meget god back-checking som avverger mål. Samme spiller setter igang senter som runder opp på siden og spiller fri løper på lengste. Klikk-klakk og 2-0. Deretter kommer Skien mer med i kampen og scorer to ganger på relativt kort tid. kampen står nå og vipper litt, men etter halvspilt 2.periode øker Hvit igjen. Stillingen er nå 3-2. Spillets gang skulle tyde på at Hvit skulle stikke fra, men istedet er det Skien som utlikner nok en gang. Nå er det ikke mange bytt igjen, men hvit greier å øke på til 4-3. Skien virker å ha litt krefter igjen, og kommer på et par farlige kontringer. De greier å utligne i 3. siste bytt. I påfølgende bytt scorer hvit nok en gang. Stillingen er nå 5-4. Skien øker trykket og kommer på noen raske overganger. God keeperspill holder oss inne i kampen. Skiens klart beste spiller får seg en smell og må forlate isen. Han kommer ikke innpå igjen i løpet av dette byttet, men blir satt innpå sammen med den andre rekken i kampens siste bytt. Typisk nok greier han å utnytte et uheldig fall hos oss slik at stillingen til slutt blir 5-5. Vi føler oss litt snytt for denne seieren, men får skrive den av som litt uflaks.

Alt i alt har dag 2 vært en lærerik dag, både for spillere og ledere. Vi viser at vi har tatt store steg mot å ta igjen de andre lagene. Vi må huske på at disse har mye mer kamptrening enn oss. Vi kjenner også litt på at vi blir litt svake i faste situasjoner som overtall og undertall. Unntaket er at vi faktisk scorer en lekker scoring i undertall! Gleder oss til siste dag der vi skal møte Lørenskog, Jutul og Ringerike.