Finaleseier i vennskapsbyturnering

Stavanger G2000

Stavangers 16-åringer (født 2000) gjorde det meget godt i ishockeyturneringen arrangert i DNB arena i helgen, der Stavanger sine nordiske vennskapsbyer deltok. Vertskapet endte til slutt opp som vinner, etter en meget spennende finale mot finske Jyvaskyla.

Etter bla å ha satt på plass Eskilstuna med 5-1, og ikke minst slått et sterkt Esbjerg 3-1, var Stavanger-guttene klare for finale mot finske Jyvaskyla på søndag. I innledende gruppespill hadde man tapt knepent for finnene i en jevn kamp. Og nok en gang skulle det bli meget tett og spennende.

I finalen var Stavanger det førende laget i 1. periode, men et finsk overtallspill ble utnyttet godt og 0-1. Det så mørkt ut da finnene utnyttet det offensive Stavanger-spillet, og senere i perioden kontret inn 0-2. I siste periode måtte Stavanger spille en lengre periode i undertall, men med godt og disiplinert forsvarspill hindret man ytterligere scoring til finnene. Laget klarte å mobilisere og fokusere krefter,  og reduserte til 1-2 ved Anders Fosnes med assist fra Tobias Uggerud. Og gleden var stor da Connor Klees  utlignet til 2-2 med bare 5 minutter igjen å spille. Kampen ebbet ut på 2-2 og det måtte spilles “Sudden death” for å kåre en turneringsvinner.  2, 30 ut i forlengelsen kom avgjørelsen ved Anders Fosnes assistert av Marcus Arnesen. Stor jubel på isen og blant hjemmepublikummet, og idrettsrådets pokal ble dermed igjen i vertsbyen. En sterk turneringsweekend mot gode motstandere.

Link til artikkel på sidene til Idrettsrådet.

Deltagere på Stavanger team 2000 sitt vinnerlag: Preben Joseph, Fredrik Dretvik, Thomas Aleksander Farmen, Tobias Uggerud, Sivert Berland, Adrian Falch, Anders Fosnes, Daniel Vigre, Mathias Liberg, Adrian Frøiland, Connor Klees, Fredrik Løshbrandt, Asbjørn Ropeid, Fredrik Eriksen, Mathias Moen og Marcus Arnesen.