Kvinner Elite er Norgesmestere

Norgesmester 2016
2016 Norgesmester ishockey for damer

Helgen 11. – 13. mars ble det arrangert NM og Pokalturnering for Kvinner i Trondheim. Stavanger stilte med Elitelaget i NM og 1. divisjonslaget i Pokalturneringen.

Stavanger møtte først Sparta i semifinalen. Der ble det en ganske betryggende 5-0 seier (2-0, 1-0, 2-0). Som i fjor var Vålerenga finalemotstander. Etter en målløs første periode tok Vålerenga ledelsen etter 6:14 av andre periode. Stavanger utlignet etter 11:41 med Stine Myreng Kjellesvik og dermed gikk lagene til andre pause på stillingen 1-1. I tredje periode ble det mål til Stavanger ved Elise Egeli Kristensen (Emma Bergesen) etter kun 1:11 av perioden. Det ble det siste målet i kampen og dermed ble det seier 2-1 til Stavanger. Dermed ble Stavanger Norgesmestere for første gang i historien. Vi gratulerer.

Stavanger Hockey får nå betalt for den satsingen som blir gjort på jente- og damesiden. Mye og god trening gir resultater og etter å ha tatt «the double» kan man trygt si at Stavanger har det beste damelaget i Norge. Mange spillere også på de yngre lagene vil bare gjøre damelagene enda sterkere i årene som kommer.