Manglende istilbud i Stavanger høsten 2022

skoyter

Vi er blitt kjent med at Stavanger ishall, DNB Arena, Siddishallen og Sørmarka Arena ikke vil åpne for isidrettene høsten 2022 før i slutten av september/begynnelsen av oktober pga. messearrangementer i hallene.

Dette er kritisk for brukerne, både de som allerede er aktive, men også for rekruttering av nye medlemmer. At klubbene mister minst 2 måneder istrening er helt uholdbart og ikke godt nok når man tar bort alle muligheter for istrening i kommunen.

For ishockeyspillere starter is oppkjøringen i starten av august, og er helt avgjørende som oppkjøring til kampaktivitet som for noen starter opp allerede tidlig i september.

Etter to år med begrenset tilbud på grunn av Covid19-restriksjoner, stengte ishaller og begrensede muligheter for trening er det et uforståelig valg å sette utøverne på sidelinjen på. Vi er kjent med at det kan finnes et tilbud med is på Nærbø, men det er ikke gunstig som treningsalternativ med lang reisevei til/fra trening. Spesielt vil det begrense tilbudet til barn og ungdom.

NIHF oppfordrer alle involverte parter til å bidra til at tilbudet til barn og ungdom, topp og bredde kan bli oppretthold med et tilbud på is i perioden som nå er gitt prioritert til ONS. Det er viktig at man i periode med messer kan holde minst en isflate tilgjengelig for den aller mest nødvendige aktiviteten.

Med vennlig hilsen

NORGES ISHOCKEYFORBUND
Ottar Eide
Generalsekretær