Nordic Youth Trophy U11 (Svart)

Lagbilde av U11 Svart, Nordic Youth Trophy 2016

Stavanger U11 Svart havnet i Säffle under helgens turnering. I gruppe med Lund, Forshaga, Färjestad, Frisk/Asker og Säffle, var usikkerheten stor mtp hvordan resultatene skulle bli. Juleferien hadde satt sitt

preg på spillerne og nervøsiteten var stor forut for kampene første dag. Resultatene var heller ikke å rope hurra for, med to tap og 0-12 i målforskjell mot Lund og Forshaga var stemningen noe laber. Lund, som gikk til A-finalen, ble riktignok holdt til 0-0 etter 1. periode, men 2. periode var ikke like bra. 0-7 ble fasit i denne kampen. Forshaga ble også for sterke, og kampen endte 0-5. MEN, vi ble enige om å reise kjerringa og kjøre på fra start på dag 2. Og det er jo slikt som definerer sterke lag og spillere. Med fullt trøkk på tribunen (støtte fra Hvit) ble Frisk/Asker rundspilt etter alle kunstens regler. Vi fikk etablert spill gjentatte ganger i offensiv sone, og pucken gikk raskt fra spiller til spiller. Laget var nesten ikke til å kjenne igjen. Svart sluttet ikke før det stod 9-2 på tavla, og helgens første seier var et faktum.

I neste kamp stod Färjestad på motsatt halvdel. Kanskje var respekten litt stor, eller Färjestad for gode. Vi måtte hente 10 pucker ut av buret uten å putte selv. Nå var det bare en kamp igjen, og den måtte vinnes for at vi ikke måtte ut på en lang kjøretur i morgen tidlig.

Säffle hadde tidligere i turneringen ikke overbevist i særlig grad, og burde derfor være en overkommelig motstander. Nok en gang greier vi ikke å omsette sjangsene våre i scoringer. Første periode forblir uten mål. 2. periode starter som første, med spill som bølger frem og tilbake. Etter 4 minutter tar Säffle ledelsen, og det ser ut som om vi styrer mot siste plass i pulja, men Marius ville det annerledes. Kun tre minutter senere utligner vi, og resultatet står helt inn. Det blir ikke C-sluttspill, men D-sluttspill med både Frisk/Asker og Säffle bak oss på tabellen. Neste ut er Semifinale i Munkfors. Og for en semifinale det skulle bli…

Semifinale, D-sluttspill. Frisk/Asker-Stavanger Svart

Frisk/Asker kunne fortelle oss at de nok hadde et sterkere lag i boksen i dag enn det de hadde i 9-2 tapet. For oss var det egentlig uvesentlig, da kampen måtte vinnes om vi skulle ha noe i finalen å gjøre. Det er klart at det var mye spenning forut for kampen, men vi hadde det lille overtaket på forhånd. Kampen skulle vise seg å bli en skikkelig thriller. Svart var det første laget som fikk hull på byllen. Amandus puttet og vi gikk opp til 1-0 etter kun 1:04 av første periode. Deretter fulgte lagene hverandre jevnt hele tiden. F/A kom gjentatte ganger med enkeltspillere gjennom midtsonen, men ble tvunget til å avslutte fra distanse. Daniel i målet hadde små problemer med å stanse det som kom. Perioden endte 1-0 til Stavanger. Vi følte at vi hadde overtaket, og at F/A kom til å stresse litt fra start i 2. periode. Det tok heller ikke lang tid før utligningen var et faktum. 5:49 ut i perioden kom den. Det sto 1-1. Skulle vi tape nå, som vi var så nære finalespill. Slutten av perioden ble ekstremt spennende. Et femtitalls publikum kunne se lag som produserte masse sjanser uten å omsette. Det endte 1-1 og vi skulle uten i sudden death 4 mot 4.

Også her bølget det mye frem og tilbake, men scoringene uteble. Begge lag fikk også utvisning i sluttsekundene, slik at vi avsluttet 3 mot 3 i ren NHL stil. Denne perioden endte målløs, og vår første straffekonkurranse var et faktum.

Stavanger scorer med kjempestraffe av Bjørn 2-1 og matchpuck,

F/A bommer!!!! Stavanger er i finalen. Flott redning av Daniel som tok tre på rad etter den første scoringen.

Siste kamp, finale mot Sparta Warriors
Stavanger skulle ut i son første finale noensinne. Spillerne var spent, men kanskje ikke preget. Tidligere kamper for Sparta tydet på at de kunne slås. Først måtte kampen uansett spilles.

I denne kampen skulle de meste skje i første priode. Helt fra start var det tydlig at lagene var jevngode. Vi hadde et lite overtak i kraft av at vi produserte mest sjanser. Det var alikevel Sparta som tok ledelsen 1-0 etter 4:42. Dette tente Stavanger, og allerede på neste bytt kom utlikningen. Mads får god kontakt med pucken, og setter den stang-inn til 1-1, tid 5:04. Like etterpå fører Amandus oss opp i ledelsen 1-2, tid 5:46. Resten av perioden blir en jobbeøkt. Spillerne skøyter og jobber med hjertet utenpå drakten. Sparta jager utlikning og får den etter 13:13. Resten av perioden blir målløs.

2. periode blir som slutten av 1. Knallhard jobbing, og mye sjanser, men ingen av lagene får uttelling. Kanskje er vi litt reservert med tanke på ikke å slippe inn bakover. Mange gode prestasjoner, men ingen mål altså. Nok en kamp der vi skal ut i 4-4 sudden death.

Sudden bærer preg av noe reservasjon, men vi etablerer høyere og høyere press. Sparta er på sporadiske sjanse, men vi har troen på at dette skal gå veien. Etter 3:53 må vi ta en utvisning, og Sparta tar time-out før sitt powerplay 4-3 etter 3:53. Det er derimot Stavanger som kommer godt ut av starten på Spartas powerplay. 1:07 igjen å spille, og vi er etablert i Spartas sone. Fire skudd på mål, men Sparta kommer på en kontring. Pucken settes opp i nettaket og tapet er et faktur. Fattige 11 sek før slutt går lyset i Munkfors Arena. Sparta er vinnere av d-sluttspillet. Stavanger grautulerer. Stemningen er laber, men blir fort glemt i garderoben. Resultatet og prestasjoenene denne helgen er over all forventning. Å tape en finale bygger karakter. Jeg kan nesten garantere at dette var siste gang Sparta tar poeng fra dette laget. Vel hjem…