Oilers med storsatsing på kvinnehockey

Seriemester 4

Oilers, ved Tore Christiansen og Pål Haukali Higson, orienterte på en pressekonferanse tidligere i dag at klubben nå innlemmer kvinnehockey i sin elitesatsing. Med dette overtar de også ansvaret for Kvinner Elite som fram til nå har vært en del av Stavanger Hockey.

Oilers er klare på at dette et en naturlig utvikling for å løfte statusen for kvinnehockeyen og utvide hockeyfamilien. Dette er viktig både for miljøet her lokalt, men også nasjonalt. Norges Ishockeyforbund også har også klare målsetninger om dette i bl.a. strategisk plan for den kommende perioden, og nå vil Oilers igjen sette seg i førersetet og lede vei i denne utviklingen.

At Oilers nå innehar elitesatsingen på seniorsiden for begge kjønn, vil gi kvinnehockeyen større synlighet. Planen er å tilføre et ytterligere profesjonalisert tilbud til spillerne samt bedre rammevilkårene slik at kvinnene også får mulighet til å satse på idretten. Oilers ser på dette som et langsiktig prosjekt, men allerede kommende sesong gis det bl.a. økte ressurser til trenere, og kampene for Kvinner Elite vil spilles i DNB-Arena der det på sikt også er planer om egne garderobefasiliteter for kvinnene.

Stavanger Hockey er stolte over å ha ført Kvinner Elite dit de er i dag, men det er samtidig en glede å se at laget nå skal løftes ytterligere i ny klubb. Her vil det gis muligheter som ville vært vanskelig å realisere i Stavanger Hockey som i stor grad retter sitt arbeid mot barn og unge. Stavanger Hockey skal i stedet bli enda flinkere på det klubben allerede er veldig god til, nemlig å ivareta og utvikle jenter og gutter som på sikt skal ta steget til Oilers sine elitelag.

Her kan man lese mer om hva: