OL-kvalifisering med 7 Stavanger-jenter i troppen.

Stavanger Hockey godt representert på landslaget | Foto:  Jarle Aasland

Til helgen spilles det OL-kvallik for kvinner i DNB Arena. Stavanger hockey er godt representert med hele 8 aktører, 7 spillere og trener Laura Rollins. Det svinger godt rundt kvinne/jente-hockeyen i Norges hockey-hovedstad. Det er gledelig at Norges Hockeyforbund legger obligatoriske kamper til byen, noe som bekrefter at det jobbes riktig i regionen. Det er vel heller ikke til å legge skjul på at spillerne er veldig godt fornøyd med fasilitetene.

Stavanger Hockey godt representert på landslaget. Fra venstre, landlagstrener Laura Rollins, Lene Tendenes (Linköping), Line Berntsen, Jeanett Hjelm, Emma Bergesen, Ena Nystrøm, Karoline Pedersen og Millie Sirum | Foto: Jarle Aasland

Norges kvinner skal bryne seg på Kasakhstan, Ungarn og Slovakia. Den observante tilskuer har nok fått med seg at Kasakhstan allerede er på plass i Stavanger. De har vært på is allerede i Siddishallen denne helgen og lader opp frem mot de viktige kvalkampene.

Trener Laura Rollins har store forventninger til de lokale spillerne. Hun sier de er den neste generasjonen storspillere. Stavanger er representert med spillere i alle posisjoner, keeper, backer og løpere. De er smarte, tekniske og jobber meget hardt. De har en stor fremtid sålenge de får støtte fra klubb og forbund.

Videre forteller hun at den største utfordringen med dette unge laget (gjennomsnittsalder 19 år), er å få inn troen på at de virkelig kan lykkes. Å få dem til å føle at de fortjener å vinne. Å få dem til å stole på at den daglige terpingen på detaljer vil føre til vinnerkultur. Seire kommer ikke fra trenerne, det kommer fra spillerne og klubbene som legger ned det harde arbeidet hver dag.

Winning doesn’t come from coaches, it comes from players and clubs putting in the work – honest, simple, hard work – every single day!

Rollins skiller ikke mellom lokale og ikke-lokale spillere. De er alle norske, de har alle sin historie og sin kunnskap fra Norge. Det hele handler om finne en måte å tilpasse mine forventninger til deres ambisjoner og forståelse av spillet. Jeg er jo kanadisk og har finsk trenerutdanning. Å trene landslaget kan ikke sammenlignes med å trene Stavanger Elite Damer. Klubbhockey er som et maraton. Masse treninger og masse tid til å øve inn ferdigheter og utvikle spillerne. Landslag, og spesielt det norske, har svært få dager sammen. Vi må prioritere: Hvor mye tid har vi? Og hva er det viktigste å lære bort?

Coaching club hockey is like a marathon! Coaching the national team is all about prioritizing!

Det handler om å lære inn det viktigste, og få spillerne til å ta med seg dette til sine klubber for å trene videre. Vi er ekstremt avhengige av at klubbene gjør jobben sin slik at spillerne kommer godt forberedt. Det er en interessant utfordring. Til slutt er det innstilling og hardt arbeid som vinner!

Det er gratis inngang for alle som ønsker å ta turen til DNB Arena kommende helg. Samtidig arrangeres det også turnering for jenter født 2001-2003 samme helgen i Stavanger Ishall. Stavanger Hockey har stort fokus på rekruttering innen jentehockey, og dette viser også igjen gjennom dette historiske landlagsuttaket med hele 7 lokale spillere.

Følgende lokale spillere er tatt ut:
Ena Nystrøm (keeper)
Emma Bergesen (back)
Lene Tendenes (back)
Line Berntsen (løper)
Jeanett Hjelm (løper)
Karoline Pedersen (løper)
Millie Sirum (løper)

Kamper:
16.12.16 18:30 Ungarn-Norge
17.12.16 18:30 Norge-Kasakhstan
18.12.16 18:00 Norge-Slovakia