Vi gratulerer Tromsø med helårs is!

Bilde: Tromsø Hockey

Bilde: Tromsø HockeyTromsø Hockey får drømmejulegavenTromsø Hockey får drømmejulegaven: Kommunen har besluttet å holde ishallen åpent hele året.

 

Det høres ut som et (frossen) våt drøm.. men I Tromsø skjærer kommunen igjennom, og sørger for at Tromsø Hockey og de andre isidretettene nå får Norges beste isforhold. Dermed kan daglig leder i klubben Geir Storjord slå fast at Tromsø Hockey nå – får bedre treningsforhold enn selv det norske landslaget!

Og begrunnelsen fra Tromsø kommune er like enkel som den er økonomisk genial: det koster å fjerne og gjenlegge isen om sommeren uansett, så dette betyr ikke så mye ekstra. 

Sitat fra Nordlys:

– Nå koster det flere hundre tusen kroner å fjerne og legge ny is, men det koster å drifte dette også i sommermånedene. Vi taper noe penger på det, ja, men det er verdt det. Når vi investerer 60 millioner kroner i en ishall, så må vi få mest mulig utnyttelse og aktivitet av den. Vi har laget den for friviligheten, slik at de kan skape aktivitet, sier Jonas Stein.

Og forklarer bakgrunnen for avgjørelsen.

– Vi fikk en henvendelse fra Tromsø Hockey om å holde åpent hele året. Vi regnet på det, så på kostnadene vi har med å holde åpent, og på inntekstssiden. Det koster en del å fjerne isen og legge på ny, så vi ønsker å holde isen åpen, også i sommermånedene. Det blir et kjempetilbud til hockeyklubben, folk i Tromsø og sannsynligvis hele Norge, sier Jonas Stein.

– Når vi har begynt å åpne opp er vi positiv til å tenke nytt rundt andre kommunale anlegg også, som blant annet gymsaler, som vi har åpnet opp for idretten, sier Stein.”

Vi håper politikerne i “Hockeytown” Stavanger tar signalene. Tips og del! Les hele artikkelen i Nordlys.