What part of Eyafjellajökull don’t you understand?

teamsvg

Et kombinert U13-2 og U14-2 lag har vært på Island og deltatt i Iceland Ice Hockey Cup. Oppholdet varte i fra torsdag til og med søndag. I og med at det bare var 4 deltakende lag, etter at et svensk lag trakk seg i siste liten, ble det god tid til turisme. Laget som reiste bestod rundt regnet av 1.5 U13 rekke og 2.5 U14 rekker. Cupen var for U14 lag. Vi møtte to islandske lag, bl.a. arrangøren Björninn, og et finsk lag. Kampene foregikk i et senter som i tillegg til ishall hadde innendørs fotballarena, bowling, turnhall, taekwondo sal, flere kinosaler, sports bar og restaurant.
Torsdag kveld spilte Stavanger mot Björninn. Det viste seg å bli mye tøffere enn ventet, kanskje først og fremst fordi de hadde forsterket laget med flere spillere langt over konfirmasjonsalder. Første perioden ble Stavanger overkjørt, men kom godt til hektene i andre periode. Det ble imidlertid allikevel et klart tap.
Fredag var både foreldre og spillere på en 7 timer lang sightseeing tur der vi fikk med oss geysir, Þingvellir hvor vikingene hadde sitt parlament, den storslagne og utrolig pittoreske fossen Gullfoss, vulkankrater, islandshester og geovarmekraftverk. Guiden Pörkur bidro med fascinerende historier og fakta. På kvelden var det kamp mot et selects lag (Lions Select). Dette ble en jevn kamp som endte uavgjort 2-2.
Lørdag var det finske laget Ilves motstander. De spilte fysisk hardt, med en del tjuvtriks, men de hadde også store hockeyferdigheter og stakk fortjent av med seieren. Resten av lørdagen ble preget av det svenske laget som hadde trukket seg. For å kompensere på dette satte arrangøren opp “allstar” kamper. Stavanger og Ivles ble mixet til Scandinavia 1 og 2, mens de islandske lagene ble mikset til Iceland 1 og 2. Begge disse kampene ble jevne og underholdene og forhåpentligvis kjekt for spillerne å få spille med finnene.
Søndag var det duket for “bronesefinale” mot det islandske selects laget. Det ble en uhyre jevn affære som sørget for nedbitte negler og grå hår i foreldregruppen. Det endte 1-1, men Stavanger tok seiren i straffeslagkonkuransen. Une fikk velfortjent prisen som Stavangers MVP etter å ha kjempet knallhardt, høyt og lavt, i samtilige kamper.

teamsvg
Før hjemreise rakk vi et besøk i den blå lagunen. Et basseng i lavastein med varmt og mineralrikt vann i fra geovarmekraftverket som lå i nærheten. Varme og myke i kroppen kom vi oss på flyet hjem. I det vi taxet ut for å ta av mot Norge fikk vi beskjeden om at Oilers hadde tatt «byttå». En perfekt avslutning på en strålende tur rik på opplevelser for både spillere og foreldre.

Her er en hurv med bilder i fra turen.

 

IceCup 04 schedule