Dag 3, Storhamar Dragons Big-Ice U11

Siste dag av årets turnering startet tidlig med kamp mot Lørenskog kl 0830. Lørenskog hadde tidligere i turneringen vist stor form da Ringerike ble knust 11-1. Vi var derfor veldig spent på hvordan kampen skulle gå. Det startet jevnt som alle foregående kamper. Spillet gikk litt frem og tilbake, og lagene fulgte hverandre tett. Stavanger Sort tok ledelsen både 1-0 og 2-0, men Lørenskog kom tilbake i kampen og scoret 3 mål på rappen. Stillingen sto lenge og vippet på 2-3, men Stavanger greide å utligne på helgens første back-handscoring. Sluttresultatet ebber ut til 3-3. Et resultat vi er meget godt fornøyd med. Lørenskog var et bra lag med noen skikkelig gode skøyteløpere. Store deler av spillet var befestet i angrepssonen, men vi sliter litt med effektiviteten foran mål. Når så er sagt er det ingenting som tyder på at ferdighetene på skøyter i de beste lagene er bedre enn våre. En god start på siste dag var et faktum.

Stavanger Hvit skulle ut mot Jutul i sin siste kamp. Jutul hadde tidligere i turneringen vist at de kunne spille jevnt mot de beste. De hadde spesielt et par gode spillere som kunne transportere pucken i stor fart og avslutte med god presisjon. Tempoet i kampen var lavere enn forventet, og begge lags spillere virket litt trøtte og slitne. Også denne kampen var svært jevn. Lagene fulgte hverandre i første periode. Jutul og Hvit scoret 2 mål hver og pauseresultatet blir 2-2. I 2. periode falt vi litt bakpå. Vi var på etterskudd og pådro oss mange utvisninger, noe som gjorde at Jutul fikk et tidlig mål, og dermed 3-2 ledelse. Hvit forsøker å skru opp tempoet, men det forblir en dag der vi ikke lykkes noe særlig, hverken i skøytegåing eller samspill. Mot slutten av kampen får Jutul ytterligere ett mål og vinner fortjent 4-2.

Stavnager Sort (lånte drakter) med Hvit i bakgrunnen feirer den DEILIGE 3-2-seieren over Ringerike Panther i Storhamar Big-Ice U11 2015! Foto: Egil Willumsen (facebook.com)

Turneringen skulle avsluttes mot Ringerike Panthers, og det var Svart som skulle testes for siste gang. Panthers hadde dagen før tapt 11-1 mot Lørenskog, og mange på tribunen trodde dette skulle bli en lett kamp. Det ble det ikke. Svart spilte 75 av kampen i Ringerikes sone, og vi dominert skuddstatistikke fra ende til annen. Skuffelsen var derfor stor når Panthers får et billig mål på sitt første skudd. Stemingnen falt litt, men Svart ga ikke opp. Spillerne var ikke så pigge som vi hadde sett dem på morgenen, men de kjempet! Utlikningen kom ikke lenge etterpå, og pause på 1-1. 2. omgang fortsetter som første, med massivt press fra Stavanger. Avslutningene sniker seg utenfor eller blir stoppet av blokk eller keeper. MEN, scoringen sitter til slutt midtveis i perioden og ledelse 2-1. Så skjer det som er litt farlig. Vi blir stående litt høyt med laget inne i sonen og det blir litt klabb og babb. Panthers kommer på en overgang 5 minutter før slutt og setter den for utlikning 2-2. Har Svart en sluttspurt, slik at også de får vinne en kamp? JA det hadde de. Gleden var stor da scoringen sitter i siste bytt, 55sek før slutt. Ledlese 3-2, og nå må vi stenge igjen bakover. Panthers får noen muligheter for å etablere press, men greier ikke å teste vår keeper. Stavanger 2005 sin 2. seier utenfor kretsen er et faktum.