Nyttig info om skøyte & hockeyskolen = LES GODT!

jentehockeydagen-2015

Foreldre, det finnes nesten “10.000 gode grunner”
for å starte på SKØYTE og hockeyskolen…

sammenlign oss gjerne med andre aktiviteter

  • Ingen andre aktiviteter enn ishockey gir et barn så mange mestringsfølelser som skaper et godt selvbilde som vi gjør i sporten ishockey. Et barn vil oppleve mellom 5 og 8 mestringsfølelser hver gang de kommer på isen med oss. (eks i en vanlig ballidrett opplever et barn 1 mestring for hver 8 til 10 gang der er med på aktiviteten)
  • ishockeysporten er best på motorikk, koordinasjonsutvikling og balansetrening !
    (ingen andre aktiviteter kan si oss i mot dette)
    Les gjerne denne for å understreke det vi mener…, BEST FOR BARN! 
  • Hvis barnet deres får lov til å lære å skøyte hos oss, så lærer de seg noe som ikke alle andre barn kan! Og det er ikke farlig om deres barn blir best i barnehagen eller i skoleklassen å skøyte…, og at alle bemerker dette ved å snakke om hvor flinke der er 🙂
  • HUSK at ishockey er en typisk områdesport = barna deres vil få masse nye venner/nettverk langt utenfor sitt eget nærområde… og at nettverket bare øker med tid.
    DERFOR må også dere foreldre med barn på skøyte og ishockeyskolen hjelpe deres barn å sosialisere seg med andre, la barna bli kjent med mest mulig andre barn, først og fremst med å bruke garderoben, sitte ved siden av andre barn, lar dem dusje sammen med andre barn etter treningen, gi barna tid til å snakke og leke med andre barn litt etter trening… som betyr at dette er nesten en 3 timers aktivitet fra begynnelse til slutt, MEN hvilken gulltid… Da får derer se deres barn utvikle seg gjennom å utlevere seg selv, for å få mange nye venner tilbake osv.
  • Ishockeyen ønsker at alle barn skal få drive med mest mulig allsidig aktiviteter lengst mulig, som er utrolig utviklende for barnets idrettslige fremtid… Dette synes vi er veldig viktig!
    Vi har funnet ut at barn fortsetter der hvor det er kjekkest, hvor det beste miljøet finnes, hvor de eventuelt lykkes på en eller annen måte, og at man får annerkjennelse og oppmerksomhet fra voksne og andre barnosv. La gjerne barn få prøve forskjellige aktiviteter ved å dele inn årstidene, sommer er sommer og vinter er vinter. Ikke si at de må slutte med noe, før de får lov å prøve noe nytt. La dem prøve seg litt før man gir dem valg osv. Ved å følge årstider, finnes det mulighet til å være med på flere ting i løpet av ett år

hockeyskole



Før treningen, tips/fakta, fordi vi liker gode holdninger

Husk at alle barna kan starte på SKØYTESKOLEN når de de har lyst, vi har alltid plass til ditt barn!
Et barn må arbeide seg gjennom skøyteskolens første 3 nivåer før
barna får beskjed av trenere om at de kan starte på selve hockeyskolen (som er puck/ kølle-gruppene)

FØR TRENING

  • Møt ALLTID opp i god tid til trening… (til første istrening MÅ BARNA MØTE opp 45 minutter før første isøkt i Varmestuen for et barneINFOMØTE, vår erfaring sier at dette møtet betyr alt om barna skal lykkes på isen)
  • Til vanlig trening sier vi minst 30 min før oppsatt istid, slik at barnet er klar i god tid til treningen begynner, VI ønsker at alle barna er ferdig skiftet og klar til å gå på isen minst 5 minutter før treningen starter, noe som vi vet gir barna en bedre opplevelse og gjør treningen mer effektiv. (Vi ønsker ikke at barn og foreldre kommer heseblesende 2 minutter før eller etter at treningen har startet.)
  • Vi ønsker at alle skolens elever ALLTID bruker garderobene til å skifte i før og etter trening. (vi ønsker IKKE å se noen barn med foreldre sitter andre plasser i ishallen å skifter. KUN GARDEROBE!!!!!! Fordi barna må få sjansen til å  sosialisere seg med andre barn, få venner, bygge nettverk raskest mulig…
  • Ja, vi er enige at det kan av og til være litt voksentrangt i garderoben, men aldri barnetrangt (og dere trenger ikke være begge foreldre i garderobe med barnevogn og alt det der :-).
  • Sko til barna skal i skoskapet ved inngansdøren, la barna sette dem der selv, da husker de hvor de står. Dere som følger barna trenger ikke å ta av dere sko… bare elevene på skøyte og hockeyskolen
  • Hockeykøller skal alltid plassereres ute ved skoskapet, inntil veggen

GARDEROBER…

  • Det finnes flere garderober!
  • Guttegarderobene er merket etter årsgrupper de er født i, tilpasset alder hvem som sitter sammen
  • Jentegarderobe, selvfølgelig har vi det…!
  • i garderoben… barna HENGER SELV OPP KLÆRENE, de bruker 2 stk kroker pr barn på veggen til klærene sine
    HOCKEYBAG skal under benken der de sitter. La barna gjøre alt dette selv (de gjør det allerede i barnehagen/skolen).

Etter treningen, tips/fakta

  • LÅNEUTSTYR, hvis dere låner av oss, så skal alt legges tilbake der dere lånte det!
  • SKØYTER skal knyttes sammen i par før de legges i kassen!
  • HJELMER skal også pent i kassen
  • KØLLER skal i hockey-køllestativet
  • ALLE SKAL RYDDE OPP på plassen sin i garderoben!… Barna gjør det selv… folkeskikk kommer hjemmefra 🙂 OG dere voksne har lov til å BRY DERE, fortell andre barn+foreldre reglene, alle må bry seg og alle må ta ansvar!
  • DUSJE: Etter hvert, vil vi at dere foreldre begynner å tenke på at barnet skal begynne å dusje sammen med andre barn etter trening = god holdning (ha håndkle på lur, plutselig er de klar… Ja, vi vet at noen er sjenerte osv MEN husk at de skal snart begynne å dusje på skolen…. OG dette med dusjing er for oss i hockeyen en GOD HOLDNING og egentlig en naturlig ting om renslighet.
  • SUPERTIPS! Mange av dere tenker… vi forter oss hjem, dusjer og bespiser barna osv… MEN “vinn vinn”  SANNHETEN er at hvis dere dusjer barna i ishallen, får på dem en treningsdrakt/pyjamas og bespiser dem der + pusser tennene…. for så å kjøre hjem og at barna kanskje sovner i bilen…. slik at de kan bæres inn og de er i dyp søvn så trenger dere ikke tenke så mye på sen leggetid….
  • Vi ønsker at dere legger alltid inn litt ekstra tid i etterkant av treningen til sosialisering !
  • for at barna skal få mulighet til å ta seg inn igjen litt og samtidig sosialisere seg litt med andre barn.
  • de spiser og leker samtidig med andre barn, de får venner, og avslutningen av dagen blir super!

Tips når det gjelder trening, dusjing + kanskje tid til litt kveldsmat
i flere år nå, er det mange som har funnet ut av det å la barna dusje etter trening er det beste…
(barna har det veldig gøy i dusjen, en god plass å sosialisere seg med andre), de få rent tøy på seg… for så å gå ut ved et av bordene i ishallen og spise kveldsmaten sin (SUNT FOKUS) sammen med andre gir veldig store muligheter at bygging av nettverk vil forekomme. Etter kveldsmat er spist, er det bare å reise hjem, kanskje sovner de i bilen?

NB! Vi vet at hvis dere gjør det på den andre måten med hele “dusje-spise-pakken” hjemme,
tar det enda lengre tid før barnet er i seng…


skoyte-hockeyskole-stavanger

Prøv 3 ganger GRATIS!


Litt mer om skøyte og hockeyskolen vår…

Vår skøyte- og hockeyskole er en 6 gruppers/nivåer skole som
virker etter “trappetrinn”-metoden

Dvs
alle barna som har INGEN eller bare bittelitt “pingvin”-erfaring med skøyting starter i gruppe 1, deretter så gjør naturen sitt med fremgang. Noen lærer fort, andre litt senere.. så blir det gruppe 2, og til slutt 3 på skøyteskolen

  • Husk at allsidig aktivitet er det beste for barn. Legg til rette for at man får erfaring med mest mulig aktiviteter som barn, så kan barnet selv velge hva som passer best når de vokser til. Barna velger det som gir dem mest
  • Følg årstidene, vi ønsker jo at ishockey blir en av høst/vinter aktivitetene for deres barn….
  • HUSK at skøyting og ishockey trenger litt mer kontinuitet enn andre aktivteter, men fremgangen kommer rask og mestringsfølelsen er stor.
  • ENESTE MÅTEN FORELDRE KAN HJELPE BARNA videre i hockey er å la dem komme seg ofte på isen….
  • Hockey er kanskje verdens beste mestringsaktivitet som barn lærer seg å elske raskt. Mestringsfølelsen oppstår mellom 5 til 8 ganger i løpet av en treningsøkt (i en vanlig ballidrett sies det at det kan ta opptil 8 og 10 ganger før den første mestringsfølelsen forekommer)
  • Hockey er best i motorikk, koordinasjons og balanse utvikling!

Les hele artikkelen “Best for barn” på Aftenposten.no


UTSTYR på skøyte og hockeyskolen

Hvilket utstyr trenger et barn for å prøve seg de første gangene…?

For å prøve skøyte og hockeyskolen, trenger et barn kun disse tingene

eneste-dere-trenger

  • En sykkel/alpinjelm/beskyttelsehjelm har de fleste hjemme,
    men vi har utlåns-ishockeyhjelmer som har gitter for å beskytte ansikt, hjelmene har forskjellige størrelser, og kan justeres etter hodet til barna. SKAL DERE låne hjelm, MÅ dere være tidlig ute… slik at dere får gjort dette før treningen starter.
  • + Varmedress, eller tilsvarende slike som de bruker i barnehage… eller annet tøy som ikke trekker fuktighet 
  • + hansker/votter som ikke trekker fuktighet (ull og slike votter henger fast i isen)
  • + skøyter (alle typer skøyter ok for de første prøvegangene… LES LENGER NEDE)
    > MEN hvis dere skal kjøpe nye skøyter, så velg hockeyskøyter med snøring
    > OG hvis barna ikke har egne skøyter, så kan dere låne det av oss…

NB! Hansker er MINST like viktig som hjelm.
Isen er våt/kald, og skøyter kan være skarpe… vi ønsker jo at opplevelsen hos oss skal være god. Ettersom aktivitetene innebærer mye kryping/kravling og litt knall og fall, er hansker/votter veldig viktig.

——————————————-

Hvis deres barn skal fortsette etter de gratis prøvegangene… ?

Dere vil fort merke om hockey er en aktivitet som barna deres vil drive med, Dere må kanskje hjelpe dem litt videre, allerede etter 2 eller 3 gang om de har lyst til å fortsette, men kanskje blir det 5 ganger også = DA synes vi at dere skal gå til anskaffelse av litt eget utstyr som er HOCKEYSKØYTER med snøring + SORT HJELM med gitter som er justerbar.

Hockeyutstyr er ikke dyrt, det er en myte…
men det er en beskyttelse investering for deres barn

ccm-fl40-sr-hockey-helmet-combo-1

  • SORT HJELM med gitter (sort er klubbfarven, og vi ønsker at dere kjøper en sort farve hjelm) En ny hjelm koster cirka 399 kroner og oppover (sort hjelm er klubbfarven til stavanger hockey) Vi ønsker at barn ser like ut.
  • Hjelmer er justerbare, og kan dermed brukes i flere sesonger.
    Hjelmer fåes i forskjellige størrelser, ta med barnet i foretningen når dere skal kjøpe dette, så hjelper forretningspersonale dere med dette.
  • Hjelm med gitter + hockeyskøyter med snøring er det første personlige dere kjøper
    NB! Hvis det ble kun kort tid med denne skøyte og hockeyskolen, så har barna hjelm og skøyter som de kan bruke når de er å skøyter med barnehage eller skolen.

 skoyter skoyternei

  • Skøyter fåes i alle prisklasser, men ca. kr 399 til 500 får man veldig gode skøyter!
    NB! Hvis det ble kun med denne skøyte og hockeyskolen, så har barna skøyter og hjelm som de kan bruke når de er å skøyter med barnehage eller skolen.
  • Skøytene skal/MÅ være hockeyskøyter/snøreskøyter, og være stive i oppbygging.
    Vennligst ikke kjøp andre typer som eks. justerbare skøyter, eller skøyter med spenner
    Skøytene kan kjøpes “maks en halv lillefinger” for store… dvs. når foten til barnet er oppi skøyten, kan dere se om dere får plass til en lillefinger bak i hælen.

spillerHUSK Å MERKE UTSTYR MED NAVN, MOBIL

7392177519472_ccm_002 7392177519472_ccm_001_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85

  • Utstyrspakke “start kit” (se foto ovenfor)
    En nybegynner ustyrspakke inneholder det som regnes som hockeyustyer… og det er billig,
    MEN en utstyrspakke mangler dette, (nødvendig utstyr som dere må investeres i)
    > Hjelm med gitter må kjøpes seperat (sort er klubbfarve)
    > Skøyter må kjøpes seperat (hockeyskøyter med snøring)

hals-og-susper

  • > Halsbeskytter må kjøpes seperat, finnes i flere versjoner og størrelser
    > Suspensorium, må kjøpes seperat.
    Finnes i jenteversjon og gutteversjon og i flere forskjellige størrelser

stromper

  • men også
    > Hockeystrømper
    vil vi at dere kjøper og bruker (helst hvite, men også sorte er klubbfarve). Grunnen er at leggskinn er så glatte/plastikk, og når de skal reise seg, så klarer de ikke det… de bare sklir rundt på isen

Som sagt, hockey utstyr kan brukes over flere år,
og dere kan oppgradere heller litt etter hvert.

  • Men IKKE kjøp utstyrspakke før barnet har kommet til Nivå 1B
    VI ønsker at utstyr brukes kun fra Nivå 1B. Grunnen er at barna i Nivå 1A må ha bevegelsefrihet til å begynne med. Det blir uvant med utstyr, vanskelig å bevege seg fritt, rett og slett litt “pingvin”.
    MEN i Nivå 1B, OG etter en del treninger der, kan dere gjerne investere i denne “start kit” utstyrspakken. Gjerne i sammenheng hvor barna er fortjent gaven…
  • NB! Problemet med hockeyhansker og Nivå 1A og også 1B blir å “plukke ting opp av isen” ikke er enkelt, og det blir mye fortvilelse og gråting… BEST er det som vi sier til å begynne med varmedress + votter…

HUSK Å MERKE ISHOCKEY UTSTYR MED NAVN, MOBIL

kollefatning

  • Ishockeykølle (Høyre eller Venstre? = LES GODT)
  • INGEN trenger ikke ishockeykølle før hockeyskolen Nivå 3
  • Til å begynne med i Nivå 3, får dere låne ishockeykølle av oss, for å finne ut hvilken vei de spiller i… og så kjøper dere ishockeykølle etter det
  • Hockeykølle skal ha en venstrevridd eller høyrevridd bøy, som gjør at barna klarer å få med seg pucken… Ingen av dere må kjøpe en nøytral/rett kølle
  • husk at venstre fatning er det mest normale, dvs dette har ingenting med skjeivhendt å gjøre… jeg tror opp mot 85% av alle hockeyspillere bruker venstre fatning
  • En junior hockeykølle skal ikke kjøpes for lang,
    for så å kappe dem, da blir de vanskelige å håndtere for barna, de vil bli for stive
  • Tykkelsen på køllen, skal være tilpasset i tykkelse en liten barnehånd
  • Prisen på en hockeykølle kan virke litt dyr, men de holder veldig lenge, så de vokser nok i fra dem… det er ingen barn som brekker hockeykøllen sin på disse nivåene…
  • En tynn trekølle er det beste… vi skal se om vi får butikken til å ta et innkjøp av utstyr

Se filmen om tilpassing av
hockeykølle til barn


stvgrlogoSkøyte og hockeyskole GARANTERER sine elever

  • Mestringsfølelse på alle 6 nivåer
  • Trivsel
  • Motivasjon
  • Trygghet
  • Utfordringer
  • Læring
  • Fremgang
  • Samhold

logo-get-forb-dnshStavanger skøyte og hockeyskole / Get Skøyte og hockeyskole drives etter DNSH modellen = Den Norske Skøyte- og Hockeyskole. Modellen er utviklet av Stavanger Hockey og er den eneste godkjente modellen for Norske skøyte- & hockeyskoler.