Stavanger Oilers Cup U13

IMG_3856

Alle bilder: Jack Andre Djupvik

Stavanger Hockey huset 16 lag og nærmere 250 spillere i helgen da den tradisjonsrike Stavanger Oilers Cup gikk av stabelen. Nytt av året var at cupen ble arrangert med to ulike klasser, samt at det for første gang i Norge offisielt ble benyttet hybrid tutebytt. 40 kamper skulle gå av stabelen, og det hele endte med 253 mål på 989 registrerte skudd.

Fredag var det duket for gruppespill i både AAA/AA og AA/A. Halvparten av lagene fikk to kamper, og siste fløyte gikk så sent som 2215. Spenningen var stor hos både spillere, ledere, publikum, dommere og turneringsledelse. Hybrid tutebytt skulle benyttes, og det lå flere spørsmål oppe i luften før start. Det så ut til at noen lag ble tatt litt på senga, og flere straffer ble tildelt på dag 1 av cupen. Etter hvert ble kontrollen på byttene bedre, og flere av lagene byttet taktisk og kom på breakaway. Tempoet i kampene var mye større enn hva vi er vant med. Tilbakemeldingene fra første dag av cupen var utelukkende positive mtp bytteordningen.

Lørdag var svært innholdsrik, med fullføring av gruppespillet, så smått start på sluttspillet med to plasseringskamper i AAA/AA, GET-kamp og Disco for deltakerne. Da kvelden omsider kom, var det en noe sliten gjeng som dukket opp i Ynglingen kl 1900 for å svinge litt på rockefoten i Idrettshallen. Det ble arrangert triksekonkurranse i fotball, der Marius Bjørnsgaard på Stavanger vant en Zuccarello-drakt med 106 trick! Etter at gruppespillet var ferdig kunne vi konkludere med at puljene var svært jevne og at resultatene i begge klasser tilsa at nivået var riktig for de aller fleste lag. Spenningen var stor før sluttspillet. Hvem var lagene som skulle gå til topps i de ulike brackets på søndag?

I klassen AA/A var det Haugesund og Stavanger Svart som skulle kjempe om 5-plassen. Stavanger Svart trakk det lengste strået med scoring i nest siste bytt. I klassen AAA/AA var det Lørenskog og Stavanger Gul som skulle kjempe. Innledende hadde disse spilt 2-2, men i sluttspillet kjempet Lørenskog seg til en 2-1 seier bare 45 sekunder før slutt.

Bronsefinale i AA/A var det Gentofte og Unicorns som skulle ut i kamp. Gentofte gikk av med seieren 2-0 og deres første pokal var ett faktum. I klassen AAA/AA møttes Furuset og Herlev til en rematch fra gruppespillet der Furuset vant 5-3. I bronsefinalen var det igjen Furuset som tok seieren, denne gang med overbevisende 7-1.

Så var det duket for finaler. Lyderhorn skulle møte Kristiansand til finale i AA/A i selveste DNB-Arena med Oilers-kaptein Kristian Forsberg som tilskuer og trofeutdeler. Lyderhorn tok raskt føringen og halte i land en overbevisende 11-2 seier og kunne heve den store pokalen! SOC U13 gratulerer med seieren!

I klassen AAA/AA ble det en rematch mellom Gentofte og Stavanger Blå. Innledende endte dette med 2-1 seier til det tekniske danske laget fra København. Også i finalen var det disse som viste vei med 1-0 til det var igjen 15 sek av perioden. Da utlikner Stavanger og kampen er igjen helt åpen. i 2.periode bølger det litt frem og tilbake før Stavanger stikker fra og det ender med en komfortabel 5-1 seier. Simen Talgje og Even Myreng fikk æren av å overrekke pokalen i Siddishallen.

SOC takker alle deltakerne, frivillige, dommere, publikum og sponsorer for bidraget! Velkommen igjen ved en senere anledning.